Showcase Marketplace

2014.02.13-án kerül megrendezésre a PTE-KTK falai között a II. Showcase-Marketplace esemény. Az egész napos rendezvény megfelelő alkalmat nyújt azon ötletek és -gazdák bemutatkozására, akik a 14 hetes Simonyi Vállalkozásfejlesztési Programban kimagasló teljesítményt értek el.

Dr. Csapi Vivien, az első alkalommal megrendezésre kerülő Simonyi Vállalkozásfejlesztési Program vezetője és Simonyi BEDC Klaszter-tag szerint "Büszkék vagyunk arra, hogy segíthettünk e sikersztoriknak eljutni ebbe a fázisba. A február 13-i esemény egy újabb kiváló lehetőség a közös ötletelésre, a tudás megosztására. Arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb kapcsolódási pontot feltárjuk az egyes projektek között".

Az I. Ötlet Outlet-en helyezést elért ötletek, mint az Airsoft kellékek gyártása (ötletgazda: PTE-KTK hallgató), az Aquaponiás megoldások (ötletgazda: PTE-KTK hallgató,Napelemes mobiltöltő (ötletgazda: PTE-ÁJK hallgató) már biztosan helyet kapnak az eseményen mentoraik, Kádas Péter, Benkő Vilmos, Fodor Imre és Robert Mansfield segítségével. Bár nem részesült díjazásban, de jelentős érdeklődésre tart számot a Természetes összetevőjű szájvíz ötlet, amely szintén megjelenik a február 13-i eseményen.

A Showcase-Marketplace események jó találkozási lehetőséget biztosítanak a Simonyi BEDC-hez kapcsolódó kis- és középvállalkozások, valamint ötletgazdák számára is.

Ahogy Dr. Bedő Zsolt, a Simonyi BEDC igazgatója és a Simonyi BEDC Klaszter ügyvezetője megfogalmazta:

"A Showcase Marketplace (SSM) események fontos mérföldkőnek tekinthetők a Simonyi Növekedési Programban résztvevő kis- és középvállalatok számára is. A TEIP és TICEBED programok kiváló lehetőséget nyújtanak a projekt hálózatunk bővítésére. Külön öröm számunkra egy 2006-os Simonyi Alumni, Légrádi Éva jelenléte, aki immáron a Simonyi Növekedési Programban vesz részt mint kisvállalati menedzser. Nem kisebb örömöt jelent Tóth (Viktor) Győző, a KETSH Web ügyvezető igazgatója, aki már 4-5 éve szoros kapcsolatban áll a Simonyival. A februári esemény egy olyan összejövetelt jelent számomra, ahol a közösség tagjai megoszthatják egymással tapasztalataikat, gondolataikat."

"A KETSH WEB több szálon is családtagnak tekinthető - Viktor mellett a felesége, Pató Bernadett Simonyi Alumni. Szeretném kiemelni, hogy a tavaszi Showcase Marketplace események közelebb hozzák egymáshoz a TEIP projekteket és az ötletgazdákat, míg a nyári program elősegíti a tudás-alapú internacionalizációt, valamint az olyan területeken való specializációt, mint a fenntarthatóság, regionális fejlesztés, szociális innovációk, SMART specializálódás" tette hozzá Dr. Kia Golesorkhi, a Fenntartható Innovációk SSM vezetője.

"Nagyon érdekes azt látni, hogy a Simonyi BEDC kapacitás-építő folyamatai úgy kerültek kialakításra, hogy biztosítják az egyensúlyt a TEIP és TICEBED programok, tehát a vállalkozói kapacitás-építés, empowerment és a fenntartható HI IMPACT innovációk között", nyilatkozta Kis Dénes, a szerbiai Simonyi BEDC alklaszter képviselője.