Üzleti ötletem van

A Pécsi Tudományegyetem bármely karának hallgatója vagy? Van egy rég dédelgetett üzleti ötleted, de nem tudod, hogy megvalósítható-e vagy miként kezdj neki? Mi csapatot, mentort és infrastruktúrát biztosítunk, hogy az ötletből egy, a finanszírozási forrásjuttatók, a kockázati tőkések figyelmét felkeltő vállalkozás alapja jöhessen létre!

A Pécsiközgáz Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központja (Simonyi BEDC) "5LET OUTLET" címmel üzleti ötletversenyt hirdet a Pécsi Tudományegyetem polgárai számára azzal a céllal, hogy elősegítse a PTE hallgatóiban, oktatóiban, dolgozóiban rejlő kreativitás, innovativitás üzleti sikerkompetenciává alakítását. A sikeres pályázók a verseny által nyújtott forrásszerzési lehetőségek mellett kapcsolati és intellektuális tőkével gazdagodhatnak, melyek együttesen megkönnyítik a létrehozandó üzleti vállalkozás működését az induló fázisban. Emellett a pályázók a verseny végeztével egy inspiráló, vibráló közösség, a Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ tagjává válnak, exkluzív hozzáféréssel annak szakértői/kapcsolati hálózatához, rendezvényeihez.

Akár kreatív, innovatív, új ötleted, valamint hétköznapi problémák megoldását célzó projekt-ötleted van, mi segítünk. Az előbbi esetben tesztelését, validálását, formálását végezzük el az ötletnek, mely ötletnek eredményeként létrejövő termék szolgáltatás még nem volt jelen a pályázott formában a piacon, illetve még nem volt jelen a hazai piacon. Ezek az ötletek indulnak a verseny Simonyi Kreativitás Díj, valamint Simonyi Innovációs Díj elnyerése, a kockázati tőkések meggyőzése érdekében. Míg az utóbbi projekt-ötlet kategóriában a hagyományos problémák, hagyományos megoldását (egy újabb pékség, konditerem nyitását) célzó projektgazdák jelentkezését várjuk, akiknek üzleti tervre, annak legfontosabb alkotóelemeire (piackutatásra, marketing tervre, forrásbevonási lehetőségek azonosítására) van szükségük. Ők és fenti ötletek gazdái indulnak a verseny Simonyi Profit és Simonyi Fenntarthatósági Díjának elnyerése érdekében.

Várjuk jelentkezésedet!