Simonyi International Video Pitch Competition

A Simonyi Nemzetközi Videó Pitch Verseny egy teljes egészében az Interneten zajló pitch verseny, amit a Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ az Ohio University Entrepreneurship Center-vel együtt indított útjára 2013-ban. A verseny célja, hogy az ötletgazdák, minkét oldalról egy nemzetközileg látható környezetben meritkezzenek meg, mely során magyar-amerikai szakértői bizottság mond véleményt a három perces pitch videójukról, valamint a kísérő dokumentumokról. A verseny pénzdíjas, amit évről évre az intézmények és független donátorok adnak össze. A pénzjutalmon túl a verseny kiemelt célja, hogy összekösse az ohio-i és a Simonyi Vállalkozói Ökoszisztémát, s hogy közös, transzatlanti vállalkozói aktivitást inspiráljon, gerjesszen. A versenyben a résztvevők, akik lehetnek már működő vállalatok is, egy három perces videót töltenek fel egy Internetes platformra, amit a szakmai zsűri véleményez és rangsorol. A versenyben 2015-től a Szegedi Tudományegyetem is részt vesz. A versenyben az alábbi kategóriákban hirdetnek győzteseket:

Kategóriák:

„kezdő” startup kategória

„működő” startup, kkv kategória startup projekttel

A kategóriákon belüli díjak:

Innovációs díj: a legmagasabb összesített pontszámot elérő csapat részesül ebben a díjban, továbbá ez a csapat nyeri el a $2500 pénzösszeget, amit saját vállalkozásának megvalósítására fordíthat.

Legjobb koncepció/előadás díj: a legjobb dizájn, kommunikáció és előadásmódért járó díj.

Fenntarthatósági díj: az a csapat részesül ebben a díjban, akinek a tervük beleillik a Kék Gazdaság fogalmába, és a csapat a hosszú távú fenntarthatóságra törekszik.

Megvalósíthatósági díj: az a csapat részesül ebben a díjban, akik egy olyan terméket kínálnak, ami könnyen megvalósítható és eladható a piacra kerülés után.

Minden nyertes csapatot egy nemzetközileg elismert mentor fogja segíteni, aki tapasztalatai és kapcsolatai által megkönnyíti a nyertes csapatok terveinek megvalósítását.

A 2014-es és 2015-ös év díjazottjait itt láthatja.

 

Elevator Pitch - youtube videók példaként

 

This is one of the better ones; He is quick to get to what he needs but may not have created enough of a relationship at first. He does not talk about some key elements though.

He does a really good job explaining what his product is.

This one mentions that he has a patent, and a license which is something that always needs to be mentioned on new technology.

Does a great job outlining how they make their money and what new projects they have in the works. What he lacks is saying how big his market is.

Names how big his market is, how he makes money, what they offer now and what they will offer and how to contact him.

Look at this winner