Pécsiközgázos siker az IVP döntőben és sikeres Startup Campus

Balogh Virgínia cs, 2017/05/04 - 17:36

Május 3-án két fontos esemény is lezajlott a Simonyi BEDC szervezésében, közreműködésével.

A 2013 óta megrendezésre kerülő International Video Pitch Competition verseny nemzetközi fordulójának, így az IVP végső győztese a nemzetközi zsűri szavazatai alapján a VIMAGE csapata lett (http://ivpitch.pte.hu/node/88). A csapat tagjai: Czigler Enikő, Czigler Zsolt, Czigler András, Horváth Gábor, Harmouche Ahmed és Gaal Adrian. Gratulálunk!

Második helyen végzett az Ohio University Super KArt csapata. A versenyben közel 50 projekt indult 6 külföldi egyetemről, partnerintézményről (Leeds University, Swansea University, University of Osijek,

Ohio University, Wooster College és Insituto Politécnico de Castelo Branco) és a PTE-ről. A projektek mindegyike megtekinthető az ivpitch.pte.hu oldalon, így például a helyi forudlón második helyen végző Moment csapaté is.

Tegnap délután az IVP eredményhirdetéssel párhuzamosan kezdetét vette a Hiventures kockázati tőkealap által rendezett Startup Campus országos roadshow helyi állomása. A Hiventures szakemberei elismerően nyilatkoztak többször is a Simonyi BEDC keretében megvalósuló szisztematikus egyetemi szintű vállalkozásfejlesztési tevékenységről, amellyel hasonlóval a PTE-n kívül országos szinten máshol nem találkoztak.

Emellett külön öröm, hogy a VIMAGE csapata első helyet szerzett a tegnap délután a Startup Campus keretében lezajlott pitch versenyen is, maga mögé utasítva több orvostudományi fókuszú projektet.

A munka természetesen nem áll meg, május 8-án 18 órai kezdettel a Nádor Galériában mutatkoznak be a városnak a félév során inkubálódott projektek, amelyre minden érdeklődőt várunk. Majd a Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program, vagyis a Simonyi nyári egyeteme zajlik júliusban, ősszel pedig újra 5let outlet ötletverseny.