Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjat kapott a Simonyi BEDC

Balogh Virgínia p, 2017/09/22 - 19:16

A Simonyi Inkubációs Program és a Nemzetközi Video Pitch verseny alkalmazott tanulási módszertanának bemutatására irányuló pályázatunkat a Tempus Közalapítvány az Újszerű, nemzetközileg versenyképes, tanulóközpontú oktatási módszerekkategóriában a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjban részesítette.

A Tempus Közalapítvány által kiírt Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj célja a hazai felsőoktatási intézményekben zajló nemzetköziesítési folyamat elősegítése, az egyéni kezdeményezések ösztönzése és támogatása volt, ezzel hozzájárulva a magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének javításához és szolgáltatásfejlesztéséhez.

A Simonyi BEDC egyre bővülő körű nemzetközi partnerekkel közösen rendezetett International Video Pitch (IVP) versenyével és az ősztől már globális inkubációs platform támogatással elinduló Simonyi Inkubációs Programmal (SIP) pályázott, amelyet a bíráló bizottság is innovatívnak talált, így elnyerte a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjat. Az előbbi két program 2017. október 10-én a "Trendek és kihívások a felsőoktatás nemzetköziesítésében" című szakmai rendezvényen is bemutatkozik. A Simonyi BEDC-ben pedig a nagy öröm mellett továbbra is várjuk az ötleteket, lelkes fejlesztőket és nagy erőkkel készülünk az újabb IVP-re.

Kíváncsi a két programra? Simonyi Inkubációs Program új globális platformja a netmib.pte.hu oldalon már elérthető, ahová nem csak az ötletéletverseny keretében lehet becsatlakozni, folyamatosan várjuk a már validált projekteket és a potenciális mentorokat is. A Nemzetközi Video Pitch (IVP) versenyről, korábbi projektekről, győztesekről, csatlakozási lehetőségekről pedig az ivpitch.pte.hu oldalon található még több részlet.

Köszönjük Nektek, hiszen a mi sikerünk a remek csapaton túl Nektek, vállalkozó szellemű résztvevőknek (ötletgazdáknak, fejlesztőknek, mentoroknak, a karnak, az egyetemnek...) köszönhető.