Újszerű, nemzetközileg versenyképes, tanulóközpontú oktatási módszerért díjazták a Simonyi BEDC-et

Györkő Dorisz cs, 2017/10/12 - 09:45

 

A Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj révén a nemzetköziesítés terén munkatársi, oktatói kezdeményezéssel, intézményi szinten elért, de országos, vagy akár nemzetközi jelentőségű eredmények elismerése, a kifejlesztett jó gyakorlatok terjesztése volt a cél. A 2017. évben a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj kiemelt törekvése volt a hallgató központú, rugalmas tanulási utakat biztosító innovatív oktatási és tanulásszervezési módszerek összegyűjtése és bemutatása.

A díjra különböző témákban 103 pályázat érkezett. A pályázatok rendkívül magas színvonalon készültek, sok kitűnő gyakorlatot írtak le, így nagy volt a verseny a pályázók között.  Az idei évben azok a jó gyakorlatok kerültek a legjobbak közé, amelyek újszerű és eredeti ötleten alapuló komplex, összetett oktatási módszertant mutatnak be és ezen kívül olyan plusz üzenetet közvetítenek, amelyek egybecsengenek a nemzetköziesítési célokkal, illetve az Európai Felsőoktatási Térség reformjának célkitűzéseivel, ezáltal követendő példát mutatnak a felsőoktatási intézmények szereplői számára.

A pályázatok nagy száma, illetve a sok kiváló pályázat miatt a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma összesen 8 pályázat számára ítélte oda a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért pályázat kiváló gyakorlat díját.

Újszerű, nemzetközileg versenyképes, tanulóközpontú oktatási módszerek kategória

SIP-IPV – Vállalkozó egyetem. Globális tantermek a vállalkozói oktatás szolgálatában
A Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar, Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ projektje

A projektben valós szakmai feladatokba és piaci szituációkba vonják be a diákokat, ezzel komplex képességfejlesztést biztosítanak számukra, és nemzetközi video pitch verseny keretében globális megmérettetésre is lehetőséget adnak. A program nemcsak a gazdasági, hanem más karok diákjai számára is nyitott. A munkaerőpiaci követelményeknek való megfelelést, a vállalkozókészség fejlesztést a piaci szereplők – gazdasági mentorok, üzleti befektetők is elősegítik.

A Simonyi BEDC vezetői: Dr. Csapi Vivien, Dr. Bedő Zsolt