II. International Conference on University-based Entrepreneurship and Regional Development (ICUBERD)

Györkő Dorisz k, 2017/12/05 - 15:26

Theory, Empirics and Practical Implementation

A Simonyi BEDC, valamint a RIERC kiválósági központ közös rendezésében múlt héten sikeresen lezajlott az immáron II. International Conference on University-based Entrepreneurship and Regional Development (ICUBERD): Theory, Empirics and Practical Implementation nemzetközi konferencia.

 

A konferencián több mint 150 kutató mutatta be kutatási irányait és eredményeit, mindezt 18 oktatási-kutatási intézményből és 11 országból. Az igen szép számú előadó mellett nemzetközi hírű plenáris előadók és kerekasztal panel tagok is ismertették a témához kapcsolódó aktuális kutatásaikat, fejlődési irányvonalaikat, amelyek kapcsán jövőbeli együttműködések is körvonalazódni kezdtek a KTK munkatársaival.

 

Külön öröm, hogy a konferencia során alkalom nyílt a résztvevőket megismertetni a nemrégiben a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjban részesülő és december 6-án ismét elstartoló International Video Pitch versennyel (http://ivpitch.pte.hu/ ), valamint a Globális Inkubációs platformmal (http://netmib.pte.hu/ ). A résztvevők elismeréssel és pozitívan fogadták mindkét kezdeményezést, amelyet a konzorciumhoz és a hálózathoz való, hazai és nemzetközi csatlakozási érdeklődés, illetve szándék is mutat.

 

A Simonyi BEDC csapata szeretné megköszönni a Kar, valamint a PTE 650 projekt támogatását, továbbá az előkészítésben és lebonyolításban résztvevő Kolléganők és Kollégák munkáját.