Mentor Tér

Kattints arra szolgáltatásunkra, amelyet részletesebben meg szeretnél ismerni!

   

A Simonyi Mentor Tér keretet biztosít a BEDC elsődleges céljának megvalósításához, az egyetemközpontú vállalkozói kapacitásteremtés támogatásához. A Mentor Térben a Simonyi Inkubációs Programban részt vevő ötletgazdák és a hozzájuk kapcsolódó fejlesztő csapat tagjai találkozhatnak tapasztalt vállalkozókkal és szakképzett mentorokkal. A találkozások során az önkéntes mentorok megosztják személyes tapasztalataikat a vállalkozó aspiránsokkal. Az ötletgazdák ez által független útmutatást kaphatnak vállalkozásuk elindításához, rejtett szándékok nélkül.

A mentorok segítségét olyan ötletgazdák is kérhetik, akik a reguláris ötletfejlesztési folyamaton kívül jelentkeznek be a Mentor Térbe.

Az érdekkonfliktusok elkerülése érdekében a mentor a mentorált vállalkozásban nem vállal munkát és nem szerez részesedést mentorként. Ha szeretne befektetni az ötletbe, akkor le kell mondania a mentori szerepről.

Ezen feltételnek köszönhetően a mentorált kezében marad minden döntési felelősség, ő dönti el, hogy megfogadja-e a mentorok tanácsait vagy sem. A mentorált elfogadja, hogy nem jár kártérítés a megfogadott tanácsok sikertelensége okán és elismeri, hogy önkéntesen működik együtt a mentorokkal, így a PTE-nek is kizárható a felelőssége.
A szolgáltatás ingyenes, a Simonyi Üzlet és Gazdaságfejlesztési Központ nem kér részesedést a mentoráltak ötleteiből. A mentoráltak egy kiválasztási folyamaton vesznek részt, amely során a mentorok kiválaszthatják, hogy szakértelmük és tapasztalatuk alapján melyik ötlet, vagy mentorált szimpatikus számukra. Ehhez rendelkezésre állnak az Inkubációs Programba történő jelentkezéshez benyújtott dokumentumok (önéletrajz, vállalkozás információs adatlap, canvas).  

Az Inkubációs Programba beválasztott ötletek gazdáinak lesz lehetősége a Mentor Térbe való jelentkezésre és közülük kerülnek ki azok az ötletgazdák, akik bizonyítani tudják elkötelezettségüket az őket választó mentorok számára. A mentorálás folyamata 10 hetes, hogy az Inkubációs Program első 4 hetében kialakulhasson egy vélemény az ötletgazdákról, amit a Simonyi vezetőség képviselhet a mentorok felé. Az ötletgazdához rendelt mentorok (max 3-4 fő) az első találkozás során helyzetelemzést végeznek, majd kölcsönös szimpátia esetén ezután kerül megkötésre a mentori szerződés, amelyben a felek elfogadják, hogy a Simonyi Mentor Tér Szabályzata szerint végzik a feladataikat és megegyeznek az operatív kérdésekről. Az ötletgazdák által biztosított információkat bizalmasan kezeljük, amely érdekében a mentorok titoktartási kötelezettséget vállalnak.

 

Útmutató mentoroknak

 

 

Útmutató mentoráltaknak

 

A Simonyi Mentor Tér keretet biztosít a BEDC elsődleges céljának megvalósításához, az egyetemközpontú vállalkozói kapacitásteremtés támogatásához. A Simonyi Inkubációs Programban részt vevő ötletgazdák találkozhatnak tapasztalt vállalkozókkal és szakképzett mentorokkal, amely találkozások során az önkéntes mentorok megosztják személyes tapasztalataikat a vállalkozó aspiránsokkal.

Az ötletek megvalósítása az elkötelezett emberek számára is nehéz feladat, a célhoz göröngyös út vezet, sok buktatóval és sokszor elágazáshoz jutunk, de nincs nálunk térkép, ami megmutatja a célhoz vezető utat. A Simonyi Mentor Tér segítséget kínál számodra, hogy megtaláld az utat az ötleted megvalósításához. Találkozz olyan emberekkel, akik már végigjárták az utat és rászánják az időt, hogy megosszák személyes tapasztalataikat. Ismerd meg az ő karrier útjukat és tervezd meg a saját utad. Szerezd meg a vállalkozáshoz szükséges kompetenciákat, hiszen a személyi fejlődés a célod elérésének alapköve.

A Mentor Tér felületet biztosít számodra, hogy ötleteidet tapasztalt piaci szereplők támogatásával tesztelhesd, ezzel növelve vállalkozásod életképességének, üzleti sikerének esélyét.

Független útmutatást kaphatsz rejtett szándékok nélkül.

Mit kell tenned, hogy a Simonyi BEDC Mentorprogram tagja lehess?

A mentoráltak egy kiválasztási folyamatot követően kerülnek be a Mentor Térbe. A jelentkezők a kiválasztási folyamat első lépéseként benyújtják önéletrajzukat, motivációs levelüket, és vállalkozói információs adatlapjukat (canvas). A kötelező elemeken felül a pozitív elbírálást elősegítő, vállalkozással kapcsolatos dokumentumok benyújtására is van lehetőség, illetve a tagfelvételi kérelmen lehetőség van a preferált mentorok megjelölésére. A mentorált jelentkezési kérelme akkor kerülhet elfogadásra, ha legalább két külső mentor vállalja a jelölt mentorálását.

A jelentkezési kérelem elfogadását követően a kiválasztási folyamat második fázisában a jelölt találkozik az őt választó mentorokkal, amely találkozás során az etikai kódex titoktartási rendelkezéseinek betartása mellett egy kötetlen beszélgetés formájában megtörténik a vállalkozás helyzetének feltérképezése. Amennyiben a találkozó folyamán közös megegyezés születik a mentor és mentorált viszony kialakításáról, úgy a felek megkötik a mentori szerződést és megegyeznek a közös munka operatív feltételeiről. Amennyiben az első találkozás alkalmával a mentori szerződés nem születik meg legalább két mentor és a mentorált között, úgy a jelölt nem szerezhet tagsági jogviszonyt a Mentor Térben.

Jelentkezz és legyél te a kiválasztott! Hogyan?

 • Nézz utána a mentoroknak!
 • Válassz ki 3 mentort, akik számodra a legnagyobb hozzáadott értéket képviselik!
 • Készülj fel belőlük és győzd meg őket a motivációs leveledben!
 • Felkészülten érkezz az első találkozóra (BootCamp), magabiztosan add elő a történeted és mutasd meg, hogy elkötelezett vagy az ötleted iránt!
 • Készülj olyan témákkal, amelyek érdekelnek a vállalkozással kapcsolatban és ne félj megkérdezni a mentorok véleményét!
 • A mentori szerződés megkötése a végső cél, így még a találkozó előtt gondold át, hogy milyen feltétekkel szeretnéd megkötni a szerződést.

Mit várunk a mentoráltaktól?

 • Fogadd el az etikai kódex rendelkezéseit!
 • A sikeres együttműködés érdekében ossz meg minél több információt mentoraiddal!  A megosztott információt a titoktartási kötelezettségük tudatában a Mentor Tér tagjai bizalmasan kezelik.
 • Legyél elkötelezett az ötleted iránt, és törekedj a személyes fejlődésre, hogy minél többet kihozhass a programból!
 • A mentorált a mentorokkal önkéntes módon működik együtt és ezzel fogadja, hogy a Pécsi Tudományegyetem, mint a Simonyi BEDC szolgáltatásaiért felelősséget vállaló intézmény, nem vállal felelősséget és nem nyújt kártérítést a tanácsok sikertelensége esetén.
 • A mentorált elfogadja, hogy nem jár kártérítés a megfogadott tanácsok sikertelensége okán.

 

Mentoraink

 

                                                                                    

             Fodor Imre                                    Radnai Krisztina                                   Németh András

 

                                                                       

Hoffmann Tamás                                         Kuráth Gabriella                                      Handó János

                                                                                  

   Rajnai Attila                                                       Dobos Attila                                                      Török Gergő

                                                                  

                                                         Fertői Zsigmond