Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program

A „Simonyi Nyári Egyetem”, ahogy sokan hívják, egy szellemileg pezsgő, interaktív, érdekes szakmai munkát kínáló 3 hetes program, aminek keretében magyar, amerikai, európai, afrikai hallgatók, cégek, kutatók dolgoznak együtt olyan vállalkozási projekteken, amik a dél-dunántúli régiónak kitörést jelenthetnek innovatív jellegük miatt. A Simonyi Nyári Egyetem során a projektfejlesztő csapatok több projektben is involválódnak, személyes konzultációt végeznek a projektgazdákkal, együtt gondolkodnak a lehetséges megvalósítási irányokon, és szoros együttműködésben a város és régió szereplőivel valós helyszínt, hasznosulást keresnek a fejlesztésnek, mindezt angol nyelven. A projekteket, lehetőség szerint, az alábbi területekre fókuszáljuk, ugyanakkor az ezen területeken kívülieket is szeretettel várjuk és  foglalkozunk velük:

  1. Iparművészet
  2. Turizmus
  3. Egészségügy
  4. Energia

A 3 hetes program egy „összetartással” kezdődik, amit BootCamp-nek nevezünk, s ahol megismerkednek egymással a csapatok, projektgazdák, külső szakértők. Ezen alkalommal mutatjuk be a résztvevőknek a „Simonyi vállalkozói ökoszisztéma alapú vállalkozói kapacitásteremtés koncepciót”, amiben mindenki megtalálhatja saját szerepét. A napi nyolc órás munkavégzést a Simonyi Meets the Pros események színesítik, melyek során gyakorló szakemberek beszélgetnek szakmai élményeikről, s ezáltal segítik a csapatok munkáját. A reggeli „Morning Stand Up”-ok arra adnak lehetőséget, hogy a csapatok beszámoljanak a projekt fejlesztéséről egymásnak, s ha elakadtak valamiben, akkor a többi csapat segítségét, véleményét kérjék. Így jön létre a közös tanulás, ko-kreáció! A folyamatos klienstalálkozók és informális sörözések, fröccsözések tovább segítik a csapatok szakmai előrehaladását, networkingjét, míg el nem érnek a Pre-Pitch-hez, amikor kipróbálhatják, hogy hogyan tudják kommunikálni a projektet a célközönségnek. Ezt a próbát a prezentációk finomhangolása, valamint a „beélesített” értékesítés követ, melyet Simonyi Marketplace, Showcase-nek nevezünk. Ezen a fórumon, reméljük, sok projekt talál partnerre, támogatóra, finanszírozóra.

Ha szakmailag kihívást látsz abban, hogy valós projekteket angolul, három héten át, napi nyolc órában érdekes emberekkel együtt fejlessz, akkor látogass el a simonyisummer.ktk.pte.hu weboldalra, keress minket a simonyibedc@ktk.pte.hu címen vagy tekintsd meg korábbi projektjeinket netmib.pte.hu/problems oldalon!